Powered by Smartsupp

Kisegítő eszközök

Az Izometal utólagos falszigetelési eljárás a talajból származó, és kapilláris úton felhúzódó nedvesedés megszüntetésére szolgál.

Mitől vizesedik a fal? Vizes fal megszüntetése!

Mitől vizes a fal? Itt megtudhatja, hogy miért és arra is választ találhat mi ezt hogyan tudjuk megszüntetni egy életre!

 

Vizes a fal: A fal, mint a nedvesség szivacsa

Lemállik a vakolat, lepereg a lesték, vizes a tapéta, dohszag van a lakásban, a bent lakoknak légúti panaszaik vannak? Ezek mind az alapon keresztül felhúzódó nedvesség károsító hatásai. Az ilyen problémák szakszerűtlen kezelése következtében a ház lakhatatlanná válik és még eladni is lehetetlen. Tehát fontos találni egy megfelelő eljárást a problémák megszüntetésére.

A nedves fal jó hővezető képességgel rendelkezik ezért a ház fűtésszámláját is megnöveli. Kísérletek bizonyítják, hogy 1% nedvesedés a falban 5%-os hővezető képesség növekedést jelent.

 Családi, hétvégi házak, irodaházak…ezek közül és ezeken felül is bárhol előfordulhat a falak vizesedésének jelensége, a magas páratartalom. Ugyanis, akárcsak egy spongya, a fal akaratlanul is magába szívja a környezetéből érkező nedvességet, leginkább a talajból. Előfordulhat még, hogy belső vagy külső beázások következtében jelentkezik ilyen probléma. Csőtörések és csőrepedések által is gyakran megeshet a fal vizesedése. Ezek bármelyikének fennállása során fontos gondoskodnia a probléma megszüntetéséről biztonsága és egészsége érdekében is.

Mit tehetünk a talajnedvesség ellen?

Mindenképpen meg kell szüntetnünk a problémát! De nem kell csüggedni, utólagosan is megtehetünk mindent saját magunk és családunk egészsége védelmének érdekében. Számos technológia és kivitelezési forma létezik ma már a falak utólagos oltalmára. Az acéllemez besajtolása és az injektálás a legjobb lehetőség a probléma elhárítására. Megvédi az épületek hőszigetelő képességét, a vakolatot, a falfestést, penészmentes felületet biztosít és garantálja, hogy a kivitelezést követő 3-14 hónapon belül a fal nedvességmentes lesz.

Érdemes körbe nézni weboldalunkon, hogy a lehető legjobb megoldásokat válassza a nedves falak megszüntetésére. Forduljon hozzánk bizalommal, oldjuk meg együtt vizesedéssel kapcsolatos problémáit!

Mi a megoldás elöregedett vízszigetelésre?

A régebben épült házak eredeti vízszigetelése az évek során elavul, elöregszik és már nem képes ellátni a feladatát: a talajból a kapillárisokon át felszálló nedvesség útjába állva megakadályozni a fal salétromosodását, penészesedését, így szükségessé válik a szigetelés utólagos pótlása, felújítása, cseréje, az utólagos falszigetelés.
Amennyiben házának vízszigetelése tönkrement, falai úgy viselkednek mint egy itatóspapír: minden lehetséges nedvességet magukba zárva salétromosak, gombásak, nyirkosak. Ha szeretné, hogy végre száraz legyen az épület, akkor a legjobb helyen jár ennek megoldásához. Lakóházak, családi házak, lakások, pincék, szuterének, nedves salétromos falainak vizesedésének megszüntetése, utólagos falszigetelés és vízszigetelés a fő profilunk. 

Az évenkénti szobafestéssel csak elodázza a problémát, hiszen a kiváltó ok a nedves fal nem szűnik meg. Tehát a falat utólagosan szigetelni az átnedvesedett, gombás vakolatot pedig cserélni kell.

Miért fontos az előzetes épületfelmérés?

 

A helyszín és az épület ismeretében mérjük fel a probléma jellegét és ennek megfelelően alakítjuk ki a szigetelési koncepciót.

 

Miért lesz vizes, salétromos a fal?


A hiányos, elöregedett falszigetelés miatt - általában a lábazat és a falazat közötti területen- a talajból felszálló nedvesség a különböző rétegeken áthaladva ásványi sókat hoz magával a falba.
A falak a fűtés és szellőztetés miatt a folyamatos nedvesedés mellett szüntelen száradnak is, és közben pedig az ásványi sók kiválnak a fal felületén maradva.
A kivált ásványi sókat hívjuk salétromnak, amelyek sajátos és nemkívánatos mintákat alkotva „díszíthetik” otthonunkat. Miért szükséges utólagos falszigetelés salétromos fal esetén?
Az ásványi sók kristályosodása térfogat-növekedéssel jár, ezért mállik a fal és pereg a vakolat illetve a tulajdonos számára érthetetlen módon az intenzív fűtés ellenére is folyamatosan nedves a fal a sók vízmegkötő tulajdonsága miatt. A salétromos fal problémára az utólagos falszigetelés, vízszigetelés jelneti a megoldást.

 

A vizes fal káros hatásai szervezetünkre


  • nő a légúti megbetegedések aránya (asztma, rendszeres köhögés, allergia)
  • testünk hőleadása megnövekszik (könnyebben megfázhatunk)

A falak vizesedésének oka, hogy a talajból felszálló nedvességet a fal porózussága miatt felszívja, akár 1,5 méteres magasságban.
Ezzel dohossá, nedvessé teszi a lakás levegőjét, esztétikai szempontból is rontva a lakás minőségét és esetenként ízületi, reumás, légúti illetve allergiás panaszokat okozva a lakásban élőknek.
Lakásfelújítás előtt érdemes átgondolni szükséges -e a falszigetelés felújítása is, hiszen az eddigiek alapján számos problémát elkerülhetünk a segítségével, sőt hosszú távon jelentős energia-megtakarítást érhetünk el egy kiváló akár utólagosan létrehozott falszigeteléssel.