Szolgáltatásaink - Izometál2000 Kft.

Cégünk egy 25 éves magyar szabadalommal, az IZOMETÁL utólagos falszizgetelés és vízszigetelés technológiájával dolgozik.

Az Izometal utólagos falszigetelés a talajból származó, és kapilláris úton felhúzódó nedvesedés megszüntetésére szolgál. Az eljárás során a fal vízszintes síkjába (két téglasor közötti fugába) új szigetelő réteget hozunk létre. A munka bontás, fűrészelés, fúrás nélkül történik.
A falszigetelés során acéllemezeket használunk, amelyek a teljes falszerkezetet lezárják, ezért a felette lévő falazat nedvességtartalma csökken. A tapasztalatok alapján technológiánk 100% biztonsággal működik. Az eljárás alkalmazása és a létesítési munkálatok során, sem falkeresztmetszet-csökkenés, sem süllyedés nem jön létre, a falszerkezet statikai állapota változatlan marad. Az acéllemez minősége: Lúgoknak és savaknak ellenálló Cr-Ni rozsda mentes lemez, amely gyakorlatilag az épület teljes fennmaradása alatt biztosítja a szigetelés hatásosságát. Cégünk az IZOMETÁL utólagos falszigetelési eljárás szabadalom hasznosítási szerződésével rendelkezik.

Ide kattintva kérje Budapesten és vonzáskörzetében INGYENES épületfelmérésünket!

Újságinterjú a feltalálóval Újságinterjú a feltalálóval Alkalmazási példák Alkalmazási példák

A Safeguard falszigetelés

A Safeguard rendszer egy gyors, tiszta, hatékony és forradalmian új megoldás a felszálló nedvesség ellen. A Safeguard szigetelőkrém a falban lévő nedvességet felszívva a legproblémásabb részeken szétterjed, és mielőtt megkeményedne, egy víztaszító gyantabevonatot képez a falban.
Milyen környezeti hatásai vannak a Safeguard rendszernek?
A szigetelőkrémet a környezeti kérdések szem előtt tartásával tervezték. Koncentrátum, tehát kevesebb terméket kell a felhasználás helyére szállítani és a minimális csomagolás kevesebb hulladékot is jelent.
A készítmény szilikon alapú, melyet kvarcból nyernek, és kezdve az orvosi műszerektől a kozmetikai termékekig és tömítőanyagokig, széles körben használják. A rendszer vizes bázisú és nem tartalmaz szénhidrogén oldószereket. Ideális utólagos falszigetelés!
Mik a Safeguard rendszer előnyei?

 • Gyors injektálás

Nincs szükség "dupla fúrásra", nem kell várakozni, amíg a folyadékot a falba fecskendezik. Egy menetben elvégezhető a munka.

 • Könnyű injektálás
 • Kevesebb hibalehetőség a kivitelező számára
 • Koncentrált termék (60%-nál több aktív hatóanyag)

Nem kerül nagy mennyiségű folyadékhordozó anyag a falba.

 • Minimális szállítási költség
 • Elenyésző kockázat
 • Nem maró hatású, nem gyúlékony és az injektálás nem nyomás alatt történik
 • Nem szivároghat át a szomszéd falára a folyadék
 • Állandó befecskendezési sebesség
 • Könnyű a szükséges anyagmennyiség meghatározása.
 • Nincs szükség elektromos árammal működő szivattyúra
 • Olyan helyzetekben is alkalmazható, ahol nem áll rendelkezésre hálózati áram.

Minősítések
A British Board of Agrément (BBA) által végzett alapos tesztek eredményeként a termék elnyerte a nagy presztízzsel bíró BBA jóváhagyást. A BBA egy, a hatósággal partneri kapcsolatban álló tesztelő bizottság, amely több, mint 30 éve szolgál független információkkal az építőipar területén Ennek megfelelően hazánkban az ÉMI is kiadta az Építőipari Műszaki Engedélyt 2003-ban.

Egy olyan BBA és az ÉMI által hitelesített termék használata, mint a Safeguard szigetelőkrém, már maga is egy biztosíték arra, hogy a termék megfelel annak a célnak, amelyre tervezték.


Ide kattintva kérje Budapesten és vonzáskörzetében INGYENES épületfelmérésünket!

Safeguard rendszer működési elve

Cégünk vállalja minden olyan épület szigetelését is, melyek falazata nem teszi lehetővé a lemezszigetelés kivitelezését.

Safeguard rendszer fejlesztés és tesztelés
Vízszigetelő anyag injektálása nyomással
Az utóbbi években rohamos fejlődésnek indult vegyipar kifejlesztett olyan megbízható tulajdonságú szigetelő anyagokat, melyekkel végzett utólagos falszigetelés hosszútávon (15-25 év) is tökéletesen védi a falat a kapilláris nedvesség-felszívódástól.
A szigetelendő falba 12-14 cm távolságonként lyukakat fúrunk, majd a lyukakba helyezett szelepeken, packereken keresztül vegyi anyagot juttatunk a falba 10-100 bar nyomáson, az erre a célra kifejlesztett berendezéssel. A vegyi anyag telíti a fal kapilláris szerkezetetét és ez által a nedvesség már nem tud felszívódni és kiszárad a falazat.

Előnyei:

- Vegyes falszerkezetnél is alkalmazható
- Bármilyen falvastagság szigetelése is megoldható.
- Többemeletes épületnél is alkalmazható, ahol már a lemezes szigetelés kivitelezhetetlen.
- Pincében tömbszigetelés létrehozható.

Cégünk által alkalmazott injektáló vízszigetelő anyagok a következők:

- Szilikon mikroemulziók.
- Sziloxán mikroemulziók
- Poliuretángyanta
- Akrilát-gél injektáló gyanta
Hatásukat tekintve a szilikon- és sziloxán emulziók a falazat kapillárisainak falát hidrofóbizálják és megakadályozzák a kapilláris felszívódást, míg a poliuretángyanták, akrilát-gélek a pórzusokat teljesen kitöltik és vízhatlanná teszik.